I januar 2021 dannede Rikke Valsgaard Lassen, Sofie Næraa, Anne-Sophie Holmen og Didde Nielsen det tekstile kunstnerfællesskab BLAU. I 2022 forlod Didde BLAU til fordel for teatrets kostumer.
Tekstiler og det langsommelige.
Det taktile og stoflige taler til det kropslige og intuitive. Det langsommelige i det tekstile håndværk, de omstændige processer, der skal til, når man arbejder med tekstiltryk og broderi, er en kommentar til det enorme tempo, som vores samfund kører af sted med i dag. Håndtrykte tekstiler sætter fokus på, at vi har brug for det langsommelige i vores liv og i samfundet. Samtidig skaber god tekstilkunst undren og vækker publikums nysgerrighed.
BLAU arbejder med tekstilkunst til udstillinger, til private og til det offentlige rum. BLAU vil gennem arbejdet med kunst i det offentlige rum være med til at skabe særegne og autentiske steder med værdi for stedet og stedets brugere. Vi er optagede af det essentielle i det at være menneske og ønsker gennem vores arbejde at bidrage til samtaler og diskussioner om aktuelle og historiske emner. Tekstilkunst i det offentlige rum bryder med forventningerne til dets placering, det pirrer nysgerrigheden og udfordrer forventningen til det offentlige rum.
Alle i BLAU er dygtige håndværkere, der mestrer de tekstile håndværksdicipliner som broderi, tekstiltryk og syteknik. Det benytter vi, når vi udvikler nye teknikker og udtryk. BLAU begejstres over tekstilernes sanselighed og skaber gennem håndværket fortællinger og sanseoplevelser.
Vi arbejder bæredygtigt i vores tilgang til kunsten. Vi er bevidst om vores aftryk på klimaet og arbejder derfor med genbrugstekstiler. Vi ser det som en styrke, at arbejde med kasserede tekstiler og skabe værker ud fra de materialer vi har til rådighed.